Haberler

Birlik ve Beraberliğimiz Türkiye’ye Örnek

Resim
Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, "bu dönem 5 farklı bölgede ilçe teşkilat mensuplarımızla Esnaf soframızda bir araya geldik.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve iftar duasının ardından katılımcılara hitap eden Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, "bu dönem 5 farklı bölgede ilçe teşkilat mensuplarımızla Esnaf soframızda bir araya geldik. Bugün de burada Konya Merkez, Hadim, Bozkır, Güneysınır ve Çumra ilçelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik.

900 yıl önce bu topraklarda temeli atılmış olan Ahilik Teşkilatımız savaş zamanında cenk ederek en ön safta yerini almış, barış zamanında Esnaf ve Sanatkârlığını sergileyerek Milletinin ihtiyaçlarını her daim Ahilik edebiyle gidermiştir. Günümüzde de Esnaf ve Sanatkârlarımız en zor dönemlerde Vatanının ve Milletinin birliği ve beraberliği için temel unsur olmuştur.

Özellikle Pandemi döneminde Milletinin sağlığı için kapanan ve kısıtlanan Ahilerimiz yine en ön safta bu sefer Ekonomik olarak cenk etmişlerdir. Bu vesileyle Esnaf ve Sanatkârlarımıza şükranlarımı sunuyor, bir büyük alkışı da istirham ediyorum. Konya üreten bir şehirdir, Esnafımızla, Sanatkârımızla, Çiftçimizle, Sanayicimizle, Konya Birlik ve beraberliğini ispatlamış bir şehirdir” dedi.

Ardından kürsüye gelen Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Uzbaş ise Büyükşehir Belediyesinin şehir esnafı hiçbir zaman yalnız bırakmadığını kaydetti. Uzbaş, “Üretimin ve ticaretin başkenti Konya’mız, oldukça yüksek potansiyele sahip güçlü bir Anadolu şehridir. Bizler de Konya Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizdeki tüm paydaşlarla; çiftçilerimizle, sanayicilerimizle, ihracatçılarımızla ve esnaf odalarımızla, şehrimizin sahip olduğu bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Özellikle şehir esnafımızın kalkındırılmasını ve ticari faaliyetlerini en iyi şekilde sürdürebilmesini, Konya Modeli Belediyecilik anlayışımızın öncelikleri arasına yerleştirdik ve hiçbir zorlu zamanda esnafımızı yalnız bırakmadık. Salgın döneminde zor durumda kalan esnafımıza destek olduk. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da esnafımızla dayanışma içinde olmaya, her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye’nin Pandemi döneminde ekonomisini büyüttüğünü belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Hukuk Politikaları Kuruyu Üyesi Ayşe Türkmenoğlu, “Son zamanlarda Pandemiyle birlikte dünyada çok farklı gelişmeler oldu. Ama Türkiye Pandemi sürecinde ekonomisini büyüten bir ülke oldu. Pandeminin Türkiye’de de çok negatif etkileri oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız esnaf ve sanatkârlarımızla Cumhurbaşkanımız Külliyesiyle bir araya geldi. Onlarla iftarını beraber açtı ve orada esnafımıza çeşitli müjdeleri oldu. İnşallah bunlar yakın sürede hayata geçecek. Devlet her türlü tedbiriyle esnafının, çiftçisinin, memurunun ve vatandaşının yanında, bu günleri de atlatacağız ve inşallah çok daha güzel günleri hep birlikte yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi Ticaret Enerji ve Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’da “Türkiye’nin sosyal hayatının mimarı, ekonomik hayatının taşıyıcısı, toplumun geçmişinin mirasçısı geleceğinin varisi olan esnaf kardeşlerimizdir. Esnafın sofrasında olmak, esnafı, onların topluma kattıklarını, mahallenin eminini, toplumun güvenini hissetmek bizler için çok büyük mutluluk vesilesi oldu. Arkamızda ülkesini seven, fedakar, cefakar, gerektiği zaman toplumu ve geleceği için her türlü fedakarlığı göze alan esnaf kardeşlerimiz olduğu sürece ülkemizin geleceği daha aydınlık, daha müreffeh ve daha zengin olacak” dedi.

Konya’nın gelişiminde esnafın büyük bir paya sahip olduğu belirterek konuşmasına başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Konya Milletvekili Tahir Akyürek de, “Konya’mız, dünya şehirleriyle yarışır bir hale geldi. Konya, bugün parmakla gösterilen bir şehirdir. Bu gelişimde esnaf ve sanatkâr arkadaşlarımızın çok büyük bir payı var” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise “Konya’nın gelişiminde en büyük katkıyı veren esnaflarımızla yakinen bizlerle temasının olmasını sağlayan Muharrem Başkanımıza teşekkür ediyorum. Konya’yı, Konya yapan esnaflarımızla bir aradayız. Allah hepsinin kazançlarını bereketli kılsın. Helal kazanç ile beslenmeyi, ayakta durmayı, geçimini sağlamayı Rabbim bizlere nasip etsin.  Dünyanın en önemli meselelerinden biri olan ekonomiyle birlikte esnaflarımızın da birtakım sıkıntılar yaşadıklarının farkındayız. Ama biz hiçbir zaman fırsatçılık yapmadık, fırsatçılık yapanlara da müsaade etmedik. Helal ve haram noktasında teraziyi hassas tutarak aslında en büyük gücü veren esnaflarımızdır. Bu noktada Dünyanın geleceği noktasında en büyük problemlerin enerji sıkıntısı olduğunu hepimiz farkındayız ve bize düşen görev enerji noktasında kendi kendine yetebilen bir ülke olmaktır. Sadece sanayide ve tarımda değil enerjide de büyük atılımlar yapılarak 2023 ve 2053 hedeflerimizi tutturmayı amaçlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Programda son olarak kürsüye gelen isim ise Konya Valisi Vahdettin Özkan oldu. Vali Özkan, ‘Bütün şehri kenetleyen esnafımız alın teriyle rızkının peşinde koşarken aynı zamanda medeniyetimizin ve kültürümüzün taşıyıcılarıdır. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muharrem Karabacak, esnafın teveccühüne mazhar olmuştur ve esnafımızın bir sorunu olduğu zaman koşarak bizlere getirmektedir. Büyükşehir Belediyemiz olsun İlçe Belediyelerimiz olsun esnafımızla beraber esnafımızın önünü açacak esnafımızın faaliyetlerine yardımcı olma noktasındaki çalışmalarını takdirle yâd ediyoruz. Milletvekillerimizin esnafımızla dayanışmasından büyük bir memnuniyet olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu dayanışma güzel bir örneklik teşkil etmektedir. Medeniyetimizin gelecek nesillere aktarılmasında esnafımızın büyük katkısı vardır. Şehrimizin maddi olarak kalkınması önemli ama manevi olarak da bu medeniyetin teminatıdır esnafımız. Küresel olarak dünya ile rekabet içinde olan bir Konya ekonomisinden bahsediyorsak bu başarıyı yazan sanayiciler de esnaf mektebinin yetiştirdikleridir ’’ şeklinde konuştu.

İftar programına, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Ziya Altunyaldız, Hacı Ahmet Özdemir, Gülay Samancı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, Bölge Adliye Başsavcısı Abdullah Gündüz, Teknik Üniversitesi Rektörü Babür Özçelik, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İletişim İl Müdürü Tuncay Karabulut, Basın İlan Kurumu Müdürü Ali Aktaş, KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, AK PARTİ İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz, MHP İl Başkanı Remzi Karaaslan, BBP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Atasagun, Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, Göç İdaresi İl Müdürü Zeki Afşin Buzcu, Ticaret İl Müdürü Mustafa Çağlayan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Belediye daire başkanları, çok sayıda basın mensubu ile Konya Merkez, Bozkır, Hadim, Güneysınır, Çumra odalarının Başkanları, Kurul üyeleri katıldı.

 

X