Haberler

Konya, On Bir Ayın Sultanına Hazır…

Resim
Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Ramazan ayının Konya’da her zaman farklı ve başka bir güzellikle yaşandığını ifade etti.
 

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Ramazan ayının Konya’da her zaman farklı ve başka bir güzellikle yaşandığını ifade etti. Konyalı esnafların Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladığını belirten Başkan Karabacak, “Vatandaşlarımız kaliteli ve lezzetli ürünler için yerel esnafımızı tercih etmeli” dedi. 

Tüm Konyalıların ve İslam âleminin Ramazan ayını tebrik eden Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, hep birlikte sağlık ve afiyet içinde Ramazan Bayramı’na ulaşmayı diledi. Başkan Karabacak, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:  

Ahilik kültürünü ve “Hakka hizmet, halka hizmet” anlayışını benimseyen her bir esnaf ve sanatkarımız, başı Rahmet, ortası Mağfiret sonu Cehennem azabından kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif için vatandaşlarımıza en güzel ve en iyi hizmeti verebilmek için bütün hazırlıklarını tamamladı. 

‘Merdiven Altı Ürünlerden Uzak Durun’

Esnaf ve sanatkarlarımız, mübarek ay içerisinde müşterilerine yaklaşımında ahilik kültürüne uygun olarak davranacaklarına yürekten inanıyorum. Ramazan ayını fırsatçılığa çevirmemelerini ve fiyatlara zam yapmamalarını istirham ediyorum. 

Vatandaşlarımızın da fiyatlardaki hızlı artış nedeniyle ramazan ayı alışverişinde merdiven altı imalatı ve kalitesiz ürünleri piyasaya sürenlere yönelmemelidir. Vatandaşlarımız, ailesinin sağlığını koruma adına, kendi yemediğini müşterisine satmayan, istihdama katkıda bulunan ve artan maliyetlere karşı ayakta durmaya çalışan esnafımızdan yapmalıdır. Vatandaşlarımız, özellikle Konya’mızın markası olmayan işletmelerden uzak durmalıdır.  

Maalesef ki, Ramazan ayında bayat, tarihi geçmiş ve birçok hileye başvurularak üretilen gıda ürünleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Bu noktada da halkın sağlığını tehdit eden fırsatçılara göz açtırılmamalıdır, denetimler sıklaştırılmalıdır.

“İş Yerleri Sahur Vaktine Kadar Açık”

Ramazan ayı boyunca vatandaşların geç saatlerde ve sahur vakitlerinde rahat alışveriş yapmaları için Esnaf Teşkilatı olarak girişimde bulunduk. Şehrimizdeki iş yerlerinin Ramazan ayı boyunca sahura kadar açık olması için gerekli izinleri aldık. Esnaflarımız sahura kadar iş yerlerini gönül rahatlığıyla açabilir, vatandaşlarımızda alışverişlerini yapabilirler.

Bu vesile ile, Rabbim’den hepimizi Bayrama ve bir sonraki Ramazan ayına sağlık, esenlik ve huzurla kavuşturmasını temenni eder, esnaf ve sanatkârlarımıza huzurlu ve bol kazançlı günler dilerim"

 

X